Keresés
Autógumi webáruház

Napelemes rendszer

Hasznos információk

Hasznos információk

Point-s KÁTYÚGARANCIA

Michelin e Primacy

Autószervízelés, javítás

Autószervízelés, javítás
Balassagyarmati műszaki vizsga és eredetiség vizsga állomás , márkafüggetlen autószerviz .

Balassagyarmati márkafüggetlen autószervizünkben vállaljuk szinte kivétel nélkül minden típusú személyautót teljes körű javítását! Az időszakos szervizeken túl (olajcsere, motor revízió stb) fordulhatnak hozzánk fék-, futómű-, kuplung-, kipufogó- és motorproblémákkal, gyújtásrendszer javítással,vezérlés cserével , gumicserével, defektes gumi javításával is.

Műszaki vizsgáztatás :

Műszaki vizsgázra való felkészítést is vállalunk, ami azt jelenti, hogy a vizsgakövetelményeknek megfelelően,átnézzünk az autó futóművét, ellenőrizzük a világítást, műszeres fékmérést végzünk és és ha minden rendben elvégezzük a műszaki vizsgát .

Vállaljuk külföldről behozott személyautók első forgalomba helyezésre való átvizsgálását és ha szükséges műszaki vizsgára való javítást , valamint tudunk segiteni a forgalomba helyezésben , honosításban is .

Fék javítás :

Ha fékezéskor az alábbi tüneteket észleled, sürgősen keresd fel szervizünket:

- fékezésnél jobbra vagy balra húz az autó
- fékezéskor a kormány ráz-remeg ezáltal a futómű károsodhat
- fékezésnél fémes "rágó" hang hallatszik (elkopott a fékbetét)
- puha fékpedál, vagy hosszú fékpedál út

A fékjavítás hatékonyságát minden esetben fékhatásmérő padon mérjük és dokumentáljuk, így biztos lehetsz abban, hogy kiváló minőségű fékberendezéssel közlekedsz. Az autójavító szervizeink a fékjavítás elvégzésére teljes körű fékdiagnosztikai és fékjavítást szolgáló műszerekkel rendelkezik. Autószervizeinkben fékhatásmérő pad, lengéscsillapító mérő pad segíti a felmerülő fékjavítási igényeket.

Féktárcsa csere :

Féktárcsa csere akkor lesz aktuális , mikor elérik a gyártó által meghatározott minimum vastagségi értéket , ami töbnyire 2-4 mmiliméterrel keveseb az újhoz képest. A megengedett alsó méret alá kopott féktárcsának nem megfelelő a hőelvezetése  , így könnyen túlmelegszik eldeformálódik esetleg elreped . A fékpedál remegések tárcsa deformációra utalnak általában .

Fékolaj csere :

A fékfolyadék folyamatosan nedvességet vesz fel a levegőből, így maximum 2 év után a forráspontja eléri az alsó határértéket. Biztonsági szempontból évente, de legalább 2 év után cserélni kell, kilométerfutástól függetlenül!

A magas víztartalmú fékfolyadék nemcsak működészavart okoz, hanem a fékszerkezetet is rongálja. A korszerű fékfolyadékok tartalmaznak korróziógátló adalékot, ám ezek a növekvő víztartalommal, valamint az idő következtében hatásukat vesztik. A rozsda elsősorban a főfékhengert és a munkahengereket támadja: a finoman illesztett fékdugattyúk beszorulnak, ami egyenlőtlen fékhatást okoz, ABS, ESP vezérlő egység meghibásodást jelenthet.A szennyezett fékfolyadéktól a fékrendszerben alkalmazott ajakos gumitömítések, a karmantyúk megduzzadnak, ami végső soron a főfékhenger és a munkahengerek beszorulásához, funkció zavarához vezet.

Fontos a fékfolyadékoknál még a vegyi semlegesség, gumiduzzadás, egymással való keverhetőség és kenési képesség.

 • DOT3, DOT4 - glikol bázisúak
 • DOT5 - szilikon bázisú
 • DOT5.1 - már szilikont sem tartalmaz

Vezérlés csere :

Mikor kell kicserélni a vezérlést?

Ez az a kérdés, amire általános egzakt válasz nem adható. Minden autóban más-más futásteljesítménynél van előírva a vezérlés alkatrészeinek cseréje, és akad olyan is, amiben nincsen előírva. A keresztbordás szíjjal hajtott vezérlések esetében megszoktuk, hogy ha kinyitjuk a szervizkönyvet, akkor előbb utóbb megtaláljuk a vezérlés csere előírásának adatait. Például 120.000 kilométerenként, vagy pl. 10 évente, stb. Praktikusan olyan futásteljesítményt adnak meg, hogy az egész számú többszöröse legyen az olajcsere periódusnak.

Vonóhorog felszerelés :

Szervizünk vállalja utólagos vonóhorgok felszerelését és elektromos bekötését is. Mivel minden autó más, ezért a vonóhorog szerelés ára típustól függ, nincs univerzális vonóhorog.Vonóhorog beszállítóink minden autótípusra kínálnak pénztárca és igényeknek megfelelőt.A vonóhorog elektromos bekötését nálunk elektromos szakember végzi, mivel az újabb típusokra kiegészítő CAN-BUS illesztő modul szükséges.Az utólagosan felszerelt vonóhorog minden esetben műszaki vizsgát von maga után, amit helyben műszaki vizsgaállomásunkon elvégzünk Önnek.

Fix, leszerelhető és levehető vonóhorog is tehető minden autóra,

ha az vízszintesen nézve nem takar a rendszámtáblába vagy a hátsó    világítótestekbe.

Amennyiben az előbb említett esetek valamelyike fennáll, csakis kivehető fejes (azaz szerszám nélkül levehető) vonóhorog tehető, a műszaki vizsgán a fixet elvileg nem fogadhatják el. A közúti forgalomban itthon a rendőr nem büntethet, ha vontatáson kívüli esetben is bent van a vonógömb. Ellenben bizonyos országokban, például Ausztriában, Szlovéniában akkor is büntethetnek, ha a rendszámba vagy lámpába nem takaró, kivehető vonóhorog fel van szerelve a nem vontató autóra.

Szélvédőcsere :

 • megállapítjuk a szélvédő típusát
 • szétszereljük a gépkocsit
 • akadálymentesítjük a szélvédőhöz férést
 • kivágjuk az első szélvédőt
 • letakarítjuk a szélvédőkoszorút
 • majd előkészítjük a megfelelő szerekkel
 • beragasztjuk az üveget
 • összeszereljük a gépjárművet
 • hagyjuk száradni a ragasztót

 

 

 

 

 

Autószervíz munkáink