Keresés
Autógumi webáruház

Napelemes rendszer

Hasznos információk

Hasznos információk

Point-s KÁTYÚGARANCIA

Michelin e Primacy

Michelin e Primacy teszt

Hírek - 2020-12-17
Michelin e Primacy teszt
A MICHELIN e Primacy az első környezetbarát MICHELIN gumiabroncs , kategóriájában a gördülési ellenállás és fogyasztás tekintetében a leghatékonyabb teljesítményt nyújtja .Piaci bevezetése 2021 márciusától .

Az  e Primacy -t  a Michelin az elektromos járművek speciális gumi igénye miatt fejlesztette ki , de alkalmasak más járművekhez is.

Három dolog ami más gumi igényt támaszt az elektromos autókhoz :

Az elektromos autók a súlyos akkucsomag miatt nehezebbek mint méretben hasonló benzin vagy diesel motorral hajtott társaik. Ez a néhány száz kilogramm eltérés okot adhat a körültekintőbb gumiválasztásra, ugyanis a nagyobb tömeget nem csak gyorsítani, hanem lassítani és irányban tartani is nehezebb feladat.

Egy következő szempont a gördülési ellenállás. Persze minden autónál fontos, de egy benzinesnél azt az 1-2 dl fogyasztásnövekedést csak az veszi észre, aki mániákusan kiszámolja a fogyasztást minden tankolásnál (esetleg állandóan a kijelzőt nézi). A villanyautónknál viszont a hatótáv mindig szem előtt van, ezért hamarabb kiütközik a fogyasztásnövekmény. A gyártók ráadásul odafigyelnek erre és gyárilag olyan gumival szerelik az autót, aminek extra alacsony a gördülési ellenállása, így amikor lecseréljük a gyári gumit egy közepesen teljesítő abroncsra, az észrevehető hatótáv csökkenést is okozhat.

A harmadik fontos szempont a zaj. Főleg közepes sebességnél a villanyautó legnagyobb zajforrása a gördülő kerekek hangja (nagy sebességnél már a szélzaj dominál). A hagyományos autóknál a belsőégésű motor hangja  elfedi a gumizajt, de a villanyautósoknak zavaró lehet, ha egy elhibázott gumiválasztással évekre lerontjuk az utastér nyugalmát, ezért a gumitesztekben 5%-os súllyal szereplő zajkibocsátásra is érdemes odafigyelni.

A MICHELIN E PRIMACY  nyárigumi megfelel ezeknek a plusz követelményeknek .                                                     

A Michelin  szerint az  E  PRIMACY lehetővé teszi a vezető számára,

hogy 0,21 L / 100 km-rel csökkentse az üzemanyag-fogyasztást,

ami körülbelül 30,000 Ft  nyereséget jelent a gumiabroncs élettartama alatt.

Elektromos autóra szerelve 7% -kal növeli a hatótávolságot, ami egy

400 kilométeres hatótáv esetében30 kilométert jelent pluszban .

A gumiabroncs közúti teljesítményét tekintve a Michelin vállalat azt mondja,

hogy rendkívül alacsony gördülési ellenállást ért el

a maximális üzemanyag-hatékonyság érdekében,

anélkül, hogy a teljesítmény és a biztonsági tulajdonságok romlanának .