Keresés
Autógumi webáruház

Napelemes rendszer

Hasznos információk

Hasznos információk

Point-s KÁTYÚGARANCIA

Michelin e Primacy

Motorolaj csere olajcsere

Motorolaj csere olajcsere
Motorolaj csere Balassagyarmati autószervizünkben .

A személygépjárművekbe ma már számos jó tulajdonságú és sokoldalú motorolaj közül lehet választani. A motorolajok megfelelő kenést adnak a motor alkatrészeinek, és biztosítják az elvárt szintet működés, valamint élettartam terén egyaránt. A motorolajat 10-15 ezer kilóméterenként vagy évente kell cserélni általában .

A motorolaj csere megvárható, amennyiben előre megbeszélt időpontra érkezik az Ügyfél. A szükséges szűrőket előre beszerezzük, így kizárólag a csere idejét kell megvárni.Az olajcseréről emlékeztető kártyát készítünk, melyen követhető a csere elvégzésének ideje/km óra állása, a felhasznált motorolaj viszkozitása, teljesítményfokozata, szűrők cseréjének jelzése, valamint a legközelebbi csere ideje/km állása.

Szervizünkben több típusú és minőségi besorolású motorolajat tartunk raktáron ( Castrol , Mobil , Aral , Valvoline , Xado , Agip )

Benzines és dízel autók komplett olajcseréje. Széles palettájú motorolajokkal, gyári minőségben. Levegő és olajszűrők szakszerű cseréje, megfelelő célszerszámokkal.

Csak motorolajat is vásárolhat nálunk kedvező áron  , motorolaj utántöltésre vagy othoni motorolaj cseréhez .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motorolaj típusa :

Az autó  gyártója a gépkönyvben minden esetben pontosan előírja a kenőanyag specifikációját, viszkozitás-osztályát és minőségi szintjét. A gépkönyv általában bizonyos mértékű választási lehetőséget is ad, de ettől eltérni nem ajánlott .

Volkswagen gyártói jóváhagyások

VW 508.00/509.00

A Volkswagen csoport legújabb előírása benzines és dízelmotorok számára. 0W-20 viszkozitási osztályba tartozó, üzemanyagtakarékos illetve hosszú csereperiódusra alkalmas motorolaj kategória. Ez specifikáció visszafelé nem kompatibilis a korábbiakkal. Alapvetően az új 2.0 TFSI 140kW és a 3.0 TDI CR 160 kW VW/Audi motorok motorolaja.


VW 504.00/507.00
2004-ben a VAG csoport (Audi, Seat, Škoda, Volkswagen) gépkocsijai számára létrehozott szabványok. Hosszú csereperiódusú, üzemanyag-takarékos, csökkentett hamu- és kén tartalmú motorolaj, amely alkalmas az Euro 4 szabványnak megfelelő benzines (VW 504.00) és részecskeszűrővel ellátott dízelmotorokhoz (507.00). Alkalmazható a legtöbb olyan esetekben is, ahol egy korábbi VW szabvány az előírás.

VW 505.01
Az 1999-től gyártott PdTdi (szivattyú-fúvókás, közvetlen befecskendezésű turbódízel) motorokhoz alkalmazható, Alkalmazható viszkozitási osztály 5W-40, 2008-tól akár 5W-30 is. Az olajok HTHS értéke min. 3.5 mPas. Az osztály egyéb követelményei megegyeznek az 505.00 osztály követelményeivel. A Volkswagen által gyártott PdTdi rendszerű motorokat Fordokba is szerelték (2009 előtt gyártott Ford Ka TDCi és a 2000 és 2006 között gyártott Ford Galaxy 1.9 TDi), ezekhez a motorokhoz a Ford M2C917-A szabványt írják elő, ami gyakorlatban a VW 505.01 előírásainak felel meg.

VW 502.00/505.00
Már az 1997 márciusa után gyártott VW csoport beli benzines (502.00) és turbódízel (505.00) motorokhoz is alkalmazható motorolajok osztálya. A szabvány visszafelé kompatibilis, alakalmas a korábbi modellekhez is.