Keresés
Autógumi webáruház

Napelemes rendszer

Hasznos információk

Hasznos információk

Point-s KÁTYÚGARANCIA

Michelin e Primacy

MICHELIN PILOT SPORT EV TESZT

Hírek - 2020-12-17
MICHELIN PILOT SPORT EV TESZT
MICHELIN PILOT SPORT EV ... plusz 50 km hatótáv elektromos autóknál , 20 %-al alacsonyabb zajszint.

A MICHELIN PILOT SPORT EV -t  a Michelin az elektromos járművek speciális gumi igénye miatt fejlesztette ki. 

Piaci bevezetés : 2021 március

Három dolog ami más gumi igényt támaszt az elektromos autókhoz :

Az elektromos autók a súlyos akkucsomag miatt nehezebbek mint méretben hasonló benzin vagy diesel motorral hajtott társaik. Ez a néhány száz kilogramm eltérés okot adhat a körültekintőbb gumiválasztásra, ugyanis a nagyobb tömeget nem csak gyorsítani, hanem lassítani és irányban tartani is nehezebb feladat.

Egy következő szempont a gördülési ellenállás. Persze minden autónál fontos, de egy benzinesnél azt az 1-2 dl fogyasztásnövekedést csak az veszi észre, aki mániákusan kiszámolja a fogyasztást minden tankolásnál (esetleg állandóan a kijelzőt nézi). A villanyautónknál viszont a hatótáv mindig szem előtt van, ezért hamarabb kiütközik a fogyasztásnövekmény. A gyártók ráadásul odafigyelnek erre és gyárilag olyan gumival szerelik az autót, aminek extra alacsony a gördülési ellenállása, így amikor lecseréljük a gyári gumit egy közepesen teljesítő abroncsra, az észrevehető hatótáv csökkenést is okozhat.

A harmadik fontos szempont a zaj. Főleg közepes sebességnél a villanyautó legnagyobb zajforrása a gördülő kerekek hangja (nagy sebességnél már a szélzaj dominál). A hagyományos autóknál a belsőégésű motor hangja  elfedi a gumizajt, de a villanyautósoknak zavaró lehet, ha egy elhibázott gumiválasztással évekre lerontjuk az utastér nyugalmát, ezért a gumitesztekben 5%-os súllyal szereplő zajkibocsátásra is érdemes odafigyelni.

A MICHELIN PILOT SPORT EV nyárigumi megfelel ezeknek a plusz követelményeknek .

 

…hogy nyugodtan kihasználhasd az elektromos autóban rejlő lehetőségeket
Jó úttartás magas sebesség mellett is
Kiváló tapadás & biztonságos vizes úton: új és kopott állapotban!
 
Környezettudatosság, maximális vezetési élmény mellett
Hosszú élettartam a környezeti terhelés csökkentése érdekében MaxTouchConstruction
 
…hogy messzebb mehess az autóddal
plusz 50 km hatótávolság az elektromos autóddal
 

Élvezd a zenét & alacsonyabb zajszint mellett
20%-os zajszint csökkentés az autóban ülve
A hosszú élettartam miatt később kell abroncsot cserélni, ergo kevesebb gumira van szükség & alacsonyabb lesz a környezeti terhelés.

Néhány kivételes tulajdonsággal rendelkező MICHELIN  Pilot Sport EV abroncs megjelenése még egy kicsi türelmet kér tőlünk, de megéri a várakozást, hiszen több méretben is kapható lesz az Acoustic verzió!

A MICHELIN ® Selfseal ® technológia a gumiabroncsba beépített tömítőanyagot használja az idegen tárgy körülvételére vagy az akár 6mm nagyságú lyuk kitöltésére, így megakadályozva a légszivárgást és fenntartva a nyomást.